Om boendet

Unik villa med vacker trädgård belägen i Visbys mest fotograferade gränd i Visby Innerstad. Boendet är en lugn, grönskande oas som ligger precis intill DBW:s botaniska trädgård och mindre än hundra meter från havet.

Fastigheten är en av Visby innerstads största – lämplig för familjer, större sällskap och företag som vill spendera tid tillsammans och uppleva Gotland.

Boendet är rymligt och välutrustat med utmärkt läge; nära till Visbys uteliv, restauranger, badplatser, kultur och sevärdheter.

Huset

Huset är ursprungligen mer än 300 år gammalt men har till stor del renoverats. Det finns sju sovrum samt ett flertal sällskapsytor såsom kök, vardagsrum, balkong, tornrum, salong, matsal och bastu. Bostadens totala yta är uppåt 300 kvadratmeter och vi kan tillhandahålla 16+ sängplatser. Varje person i gästsällskapet får en uppsättning sänglinnen i satin och handdukar i olika storlekar.

Trädgården

Stor och lummig trädgård omgärdad av murar och plank. Den öppna trädgårdsytan omges av gamla och ståtliga träd såsom valnöt, mullbär, akacia och järnek. I mitten av trädgården – omringad av rosor och persikor – finns en uteplats i kalksten med kolgrillar, paellabrännare, parasoll, bord & stolar samt ett rymligt utekök.

I trädgården finns ett flertal möbelgrupper, solsängar och solstolar i olika utförande. I utkanten finns en parkering med plats för upp till tre bilar (infart från S:t Olofs gränd). Det finns även trädgårdstoalett(er) och en fin trädgårdsbastu under sommarhalvåret.

Trädgårdsbastun och uteduschen

Den eleganta bastun i trädgården rymmer upp till 10-12 personer för härliga bastubad. Bryt av med en svalkande vattendimma på bänkarna utanför eller gå ner till havet för ett dopp! Trädgårdsbastun kan även användas som en fristående “sovrumssvit” för 1-2 personer. Njut av att duscha ute i den friska luften omgiven av grönska.

Balkongen & tornet

Vacker utsikt över den grönskande trädgården, Visby innerstad och det tillsynes oändliga havet som omger Gotland. Luta er tillbaka med ett glas vin och se solen slukas av havet vid horisonten.

Salongen & matsalen

Bjud familj och vänner på en lyxig middag i den eleganta matsalen. Det finns plats runt bordet för c.a. tolv personer.

Köket

Köket är rymligt och välutrustat med bland annat två tvättställ, mikrovågsugn, varmluftsugn, induktionshäll, brödrost, diskmaskin, ljudsystem, surfplatta och smart TV.

Inomhusbastun

Vrid upp temperaturen och luta dig tillbaka med en kall dryck. Inomhusbastun är tre kvadratmeter stor och rymmer 4-5 personer.

Vardagsrummet

Bekväm soffgrupp, kraftfullt surroundljud och en 65″ smart TV. Utgång till balkong och tornrum.

Uteköket

Middagar i trädgården underlättas av uteköket som är utrustat med gashäll, 2 st kylskåp, grillar, paellaset, diskho och diskmaskin.

Teknik

Fastigheten har 250 mbit fiber via WiFi med flera accesspunkter. Använd de smarta högtalarna, surfplattorna eller din egen mobiltelefon/padda för att kontrollera bild och ljud. Vi har konton hos Netflix och Spotify.

Gym & träning

Fastigheten har ett utegym så att ni kan hålla er i form under vistelsen. Vi rekommenderar även löpning på strandpromenaden intill eller på Hälsans stig nedanför Galgberget.

Event/bröllop/extra

Trädgården passar bra för små som stora arrangemang. Vi har gott om extra utrustning och kan ordna bord, stolar, dynor, infravärmare, filtar, tält, ljusslingor och kablage. Fråga oss om ni vill hyra trädgården utan boende.

Fiskargränd

Fiskargränd är en smal gata i Visbys innerstad som är stadens vanligaste vykortsmotiv. Området där Fiskargränd ligger har populärt kallats “Fiskareroten” från 1600-talet och framåt. Fiskargränd som gränsar till kvarteret Fiskaren har använts som gatunamn sedan 1750-talet. Klängrosor bland andra växter började planteras i början på 1940-talet vid husfasaderna i gränden som ger sinnebilden för “rosornas och ruinernas stad”. Fiskargränd ligger bara runt hörnet från den Botaniska trädgården. -Wikipedia

Boendets rum & bekvämligheter

Övervåningen

Delbar dubbelsäng (180 cm)
Enkelsäng (105 cm)

Övervåningen

Enkelsäng (90 cm)

Möjlighet till dubbelsäng 

Övervåningen

Enkelsäng (90 cm)

Övervåningen

Enkelsäng (120 cm)
Enkelsäng (90 cm) Gästsäng (80 cm)

Övervåningen

Tre enkelsängar (90 cm), varav två kan ställas samman till en dubbelsäng

Nedervåningen

Dubbelsäng (160 cm) Enkelsäng (90 cm) som beträds med stege

Nedervåningen

Delbar dubbelsäng (180 cm)
Enkelsäng (90 cm) som beträds med stege

Nedervåningen

Duschutrymme med bastu

Intilliggande toalett med separat ingång.

Övervåningen

Badkar med dusch
Toalett

Trädgården

Uppfriskande dusch i det fria.

Nedervåningen

Sköna bastubad för 4-5 personer

Sitter ihop med Badrum #1

Nedervåningen

Välutrustat kök med kyl, frys, diskmaskin, dubbla hoar, kaffebryggare, vattenkokare, induktionshäll, varmluftsugn, mikro, smart TV, ljudanläggning m.m.

Nedervåningen

Bordet kan förlängas för att medge plats för upp till 12 personer

Nedervåningen

Möbelgrupper
Ljudanläggning

Möjlighet att placera gästsängar

 

Övervåningen

Kraftfullt surroundljud, 65″ smart-TV, soffgrupp, möjlighet att placera gästsäng.

 

Takvåningen

Vacker utsikt över hav, stad och trädgård. Taket beträdes på egen risk.

 

Övervåningen

Fin utsikt över trädgården.

Trädgården

Härliga bastubad för 10-12 personer. Sittplats med vattendimma utanför. 

Möjlighet att placera madrassbottnar på lavarna.

Trädgården

Rymligt utekök med grillar, paellaset, gashäll, kylar, diskmaskin och annan utrustning.

Trädgården

Multigym, kettlebells m.m.

Nedervåningen

Tvättrum med bland annat strykbräda, tvättmaskin och torktumlare

Två hallar för ytterkläder.

 

Frågor & svar

Boendets fördelar
Läget, storleken och fastighetens unika karaktär. Ni får en av Visby innerstads största fastigheter för er själva och därmed stor frihet.
Antal boende
Normalt tillhandahåller vi 16 sängplatser men ett par extrasängar kan ordnas vid behov. Trädgårdsbastun kan användas som externt sovutrymme om ni vill tillämpa social distansiering.
Antal dubbelrum
Fem av rummen kan användas som dubbelrum (# 1, 2, 5, 6, 7). Rum #4 har även en liten dubbelsäng (120 cm). Trädgårdsbastun kan användas som ett fristående rum om ni vill tillämpa social distansiering.
Rumsuthyrning?
Nej – vi hyr endast ut boendet som en enhet till ett gästsällskap.
Parkering
Det finns parkeringsplats för 2-3 bilar på fastigheten beroende på storlek. Infart från S:t Olofs gränd. Det finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser runt om fastigheten.
Incheckning och nyckar
Vi möter upp på plats i samband med incheckning och ger en introduktion/rundtur. Vi tillhandahåller RFID-nycklar som går till portar och ytterdörrar.
Internet & teknik
På fastigheten finns snabbt internet (250 mbit) via WiFi med flera accesspunkter. Det finns TV med Google Cast i köket och vardagsrummet, tre fasta ljudsystem i gemensamma utrymmen samt en portabel bluetooth-högtalare. Ljud och bild kan kontrolleras med röst, surfplattan i köket eller era egna enheter.
Hushållets dimensionering
Hushållet är optimerat för större sällskap. Det innebär att det finns gott om glas, tallrikar, bestick och annan utrustning.
Under vistelsen
Vi finns för det mesta i närområdet, redo att besvara frågor eller lösa eventuella problem som uppstår. Kommunikation sker enklast via telefon eller SMS.
Träning/motion
Det finns ett multigym och annan träningsutrustning på fastigheten. Vi rekommendrar jogging/promenader längs med strandpromenaden intill eller Hälsans stig nedanför Galgberget.
Ta sig runt
I Visby innerstad finns det mesta på gång- eller cykelavstånd.
Husregler
Klicka här för att se våra husregler
Städ & tvätt
Hyresgästen förväntas lämna fastigheten i ett välordnat skick – mer info i samband med bokning.
Husdjur
Normalt tillåter vi ej husdjur men undantag kan göras i vissa fall om husdjuren är allergivänliga och väluppfostrade. Fråga oss på förhand.
COVID-19
Gotland har varit en säker semesterort under pandemin. Vi tillämpar en särskild avbokningspolicy samt utökade hygienrutiner – fråga oss för mer info.
Priser
Våra priser varierar beroende på datum, vistelselängd samt era planer för vistelsen. Vi välkomnar alla typer av förfrågningar.
Lediga datum
Vi hyr ut ett begränsat antal vistelser – kontakta oss för uppdaterad info!
Går det att hyra trädgården för event?
Det finns möjlighet att hyra trädgården separat vissa datum. Vi kan även hjälpa till att ordna eventutrustning.

Fler frågor?